GASTRONOMIE

Personalități feminine din secolul XXI

Categorie curatoriată de Cosmin Dragomir

Pentru secțiunea GASTRONOMIE – Personalități feminine din secolul XXI – au fost înregistrate în total 3.567 de voturi.

1

1. Cornelia Ghișoi – Prima Lady Chef din Sud-Estul Europei – titulatură acordată de Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor, mentor a multor generații de bucătari, Cornelia Ghișoi a câștigat medalii pentru România la cele mai importante concursuri internaționale de profil.

2. Carmen Savu – Deține recordul de nominalizări și câștigări ale titlului de „Femeia anului în HoReCa”. Carmen Savu este una dintre cele mai importante și influente voci din gastronomia românească, pe care o sprijină, dar o și critică cu aceeași seriozitate.

2

3. Nicoleta Scarlat – Probabil cel mai cunoscut director de marketing din industria de food de la noi, Nicoleta Scarlat (Eisberg – colorează-ți viața) este unul dintre profesioniștii care s-au remarcat prin pozițiile tranșante și discursurile sincere din toate aparițiile publice.

3

4

4. Geanina Staicu Avram – Jamila – Probabil cel mai cunoscut food-blogger român (jamilacuisine.ro), deținătoare a mai multor recorduri în web-ul românesc, desemnată de mai multe ori personalitatea web a anului, Geanina Staicu Avram – Jamila este un model pentru milioane de români.

5. Mihaela Bilic – Medic cu specializare în diabet, nutriție și boli metabolice, Mihaela Bilic, autoarea mai multor cărți de profil, este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste de la noi și își folosește notorietatea în campanii de prevenire și educație.

5

6. Aurelia Vișinescu – „Doamna Fetească Neagră” este enolog pasionat și co-owner al cramei Domeniile Săhăteni, în Dealu Mare. Cu o viziune inovativă, Aurelia creează de peste două decenii vinuri memorabile prin tipicitate și crește compania pe plan național și internațional

6

7. Marinela Ardelean – Autoare a mai multor cărți dedicate vinului și gastronomiei și a unei lucrări de doctorat dedicate vinului românesc – brand de țară, Marinela Ardelean este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai vinului românesc, atât intern, cât și extern.

7

8. Ana Consulea – Specializată în Franța, Pastry Chef Ana Consulea a revoluționat cofetăria de la noi prin modernizarea cu succes a multor deserturi istorice românești. Este unul dintre cei mai cunoscuți, iubiți și respectați profesioniști din HoReCa.

8

9. Constandina Ionescu – Co-owner TeamFresh HoReCa, Constandina Ionescu contribuie masiv la dezvoltarea și promovarea producătorilor locali de fructe și legume ale căror produse ajung direct în farfuriile clienților de restaurante și se implică în mod constant în proiecte de educație culinară.

9

10. Oana Coantă – Unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, co-owner Bistro de l’Arte din Brașov, care de 25 de ani performează pe o piață impredictibilă. Este unul dintre cei implicați bucătari de la noi în promovarea produselor și rețetelor locale.

10

11. DANA POP

12. SILVIA ION

13. GABRIELA BERECHET

14. MIHAELA SAVA

15. JULIA SCAVO

16. ADRIANA SOHODOLEANU

17. MIHAELA TYREL DE POIX

18. LAURA LAURENȚIU

19. OANA IGREȚIU & DIANA RAJOS NICOLIN

20. CLAUDIA-ROMANA RISTA

21. MONA PETRE

22. LARA SCHÜTZ

23. IRINA GEORGESCU

24. ARINA ANTOCE